Om Nordhem

Nordhem är ett familjeföretag med huvudkontor i Göteborg. Vi designar och producerar exklusiva handdukstorkar, badkar och tillbehör.

Vårt mål är alltid att skapa design som värmer, både på ett funktionellt och emotionellt plan. För oss går design och funktion hand i hand och när du ser våra produkter på nära håll, förstår du att för oss är ingen detalj för liten för att designas. Och det är det som kännetecknar våra produkter; en nytänkande formgivning med hög finish och kvalitet, som ger dig ett badrum utöver det vanliga.

about-img

2004 

Året då allting startade

Allting startar med de tidlösa och funktionella handdukstorkarna Sofiero, Borgholm och Drottningholm.

2005

Två nya handdukstorkar lanseras

Under 2005 utökade vi sortimentet med modellerna Solliden och Läckö i elegant borstat rostfritt stål och krom.

2006

Marknadens efterfrågan leder fram till NH-ventilen

Under 2006 introducerade vi vår exklusiva NH-ventil – ett svar på kundernas önskemål om en exklusiv anslutning som inte såg ut som en ”ful elementventil”.

2007 

Nytänkande design och utveckling

Under 2007 presenterade vi Rosendal – en innovativ stående handdukstork. Även denna modell kom som ett svar på kundernas önskemål om en elegant handdukstork anpassade till små utrymmen. Samtidigt blev alla Nordhems elektriska handdukstorkar ytterligare förfinade genom lanseringen av vår dolda elanslutning; ett resultat av en pågående utvecklingsprocess för att förbättra och förhöja den eleganta designen.


2009

Ytterligare tre handdukstorkar lanseras

Under 2009 introducerade vi de nya och innovativa modellerna Gripsholm, Tullgarn och Rosendal XL. De två sistnämnda lanserades även i en ny modern färgyta: antracit metallic.

2011

Introduktion av duschar

Under 2011 lanserade vi våra åtta första duschar. Samma år introducerade vi två nya handdukstorkar som ytterligare breddade vårt sortiment. Ulriksdal är en vidareutveckling av populära Rosendal och Ekenäs är en handdukstork i traditionell engelsk stil.

2012

Jämtland kompletterar duschsortimentet

Under 2012 släppte vi duschen Jämtland, en variant på Värmland fast med böjda dörrar.


2013

Badkarslansering och sju nya handdukstorkar

Vår utvecklingsavdelning hade arbetat med badkar under flera år för att ta reda på svenska folkets önskemål. 2013 lanserade vi våra första åtta modeller. Tack vare vårt revolutionerande och urstarka material Nordurit® kan vi lämna hela 30 års garanti på Norduritsortimentet.

2013 lanserade vi även sju nya och spännande handdukstorkar. Carlsten är en ny variant med vertikal form. Kronovall är unik då ytan går att få i valfri färg. Mälsåker är en modern handdukstork med ett exklusivt utseende, gjord i svart glas och krom. Almenäs, Hästevik, Fiskebäck och Vaxholm är samtliga stilfulla och minimalistiska elektriska modeller.