Här hittar du
inspiration till
ditt nya badrum.

Om du vill njuta av vardagslyx i ett badrum utöver det vanliga, som skiljer sig från mängden och som inte är standard, så har du kommit rätt. På Nordhem designar vi handdukstorkar, badkar och tillbehör som ger dig just det. Välkommen.

Solliden


Handdukstorkar

Vår filosofi

Badrum.
Andrum.
Livsrum.

Så förverkligar du dina badrumsdrömmar

Sedan starten 2012 har bloggen Badrumsdrömmar visat upp över 300 olika badrum, badkar, duschar och toaletter. Vi har träffat Noemi och Therese, kvinnorna bakom den oberoende bloggen som idag är en självklar plats för dig som söker inspiration och idéer inför din badrumsrenovering.

– Hur kommer det sig att ni började blogga om just badrum?
Noemi: Vi är två riktiga inredningsälskare och vi följde massor av inredningsbloggar. Men vi kände att det fattades något. Det fanns ingen blogg med vacker och konkret inspiration för just badrum och därför startade vi Badrumsdrömmar.

– Under åren måste ni ju ha lärt er en hel del. Vad är ert bästa tips till de som går i renoveringstankar?
Therese: Det viktigaste är att renovera för dig själv. Fokusera på dina behov och drömmar och hitta lösningar som förenklar din vardag. Titta på de problem du har i ditt nuvarande badrum och hitta lösningar på dem, så slipper du vara efterklok.

– Vilka fallgropar ska man se upp för när man renoverar badrummet?
Noemi: Den största fallgropen är nog att glömma bort sina behov. Att bygga ett badrum ”som det ska vara” snarare än hur man vill använda det. Då faller funktionen och det blir ett rum där du måste anpassa dig, istället för tvärtom. Badrummet börjar och slutar med dig. Vad vill du få ut av ditt badrum?
Therese: Sen är det lätt att man vill ha allt. Fokusera på en sak som fångar ögat och låt det andra stå tillbaka. Att vilja ha många olika blickfång som kräver uppmärksamhet stör harmonin och badrummet upplevs rörigt. Noemi: Och kom ihåg att förvaring inte alltid är av godo. Förvaring tar plats och frågan är om all denna plats är berättigad. Ju mer du kan förvara, desto mer samlar du på dig. Begränsa dig till det viktigaste – resten kan vara utanför badrummet, eller ännu hellre, rensas ut.

– Vad ska man tänka på när man väljer handdukstork och badkar?
Therese: När det kommer till handdukstork bör du fundera på vilken plats den ska sitta på och hur många handdukar den ska värma. Och fokusera på funktionen – är du en ”vika-handdukar-person” eller inte? Vill du ha den intill tvättstället för mindre handdukar ska du välja en med krokar, så kan du låta handduken hänga kvar när du torkar händerna.

De med krokar är också bra för dig med barn som inte riktigt orkar hänga upp handduken ordentligt. Vill du vika handdukarna istället så är det en klassisk stegmodell du ska ha. Det är både lyxigt och snyggt att ha en sådan nära tillhands, så att du snabbt kan nå en varm och skön handduk när du kliver ur duschen.
Noemi: För badkar gäller det att först fundera på om du enbart ska bada i det, eller om det ska fungera som en dusch också. Om badkaret även ska fungera som dusch så väljer du en variant med större bottenyta så
du kan stå stadigt. Och har du möjligheten så välj ett längre badkar. Får inte det plats så välj det med störst djup – ingen badstund är perfekt om knäna är kalla!

– Har ni några avslutande tips?
Therese: Bygg lättstädat. Kan du städa ditt badrum på fem minuter innan gästerna kommer så har du lyckats. Sen är det bra att skapa stationer. Är ni flera i badrummet så är oddsen stora att ni kommer behöva samsas om badrummet samtidigt.
Noemi: Sist men inte minst – frångå inte din badrumsdröm för mycket! Har du en ursprunglig idealbild så låt den förverkligas, även fast det krävs lite extra pussel.


 • Badrumsdrömmar tipsar

  1.

  Flödiga stensorter som Carrara Bianco- och Verde Alpi-marmor är populära både som accenter och större blickfång på golv och vägg.

 • Badrumsdrömmar tipsar

  2.

  Mixa olika metaller och färger.
  En blandare i roséguld tillsammans med kromad handdukstork är inte bara ok, utan också snyggt! Och intill ställer du din vackra serveringsvagn i mässing och använder den som avställningsyta för handdukar och doftljus.

 • Badrumsdrömmar tipsar

  3.

  Just nu är klassiska kalkstenar populära. De tillåts vara charmiga utan kravet på perfektion och är ett naturmaterial som vi omfamnar för just bristerna.

 • Badrumsdrömmar tipsar

  4.

  Vi ser mycket dova och djupa färger som skapar en textur som kompletterar sten och klinkers. Färger med grå undertoner är trendigt i allt från rosa till mörkgrönt.

 • Badrumsdrömmar tipsar

  5.

  Metaller i olika toner som drar blickar till sig kommer starkt i allt från handdukstorkar till beslag och spolknappar.

 • Badrumsdrömmar tipsar

  6.

  Milda naturtoner från benvitt till mellangrått är väldigt populära och bra komplement till den nordiska stilen. Absolut hetast är att använda flera nyanser av samma färg.


En designer – sex badrum.

Vi har arbetat tillsammans med inredningsdesigner Caroline Richter för att ta fram sex olika badrum för dig att inspireras av. Oavsett om du gillar industriromantik, feminint och lyxigt eller maskulint och kraftfullt så lovar vi att du kommer kunna plocka upp tips, idéer och inspiration som passar just din smak och stil.


Livfullt & kontrastrikt

– Med färg och mönster skapas ett livfullt badrum som med rätt val även upplevs ljust och luftigt. Kaklets geo­metriska formspråk och den vackert strama handduks­torken Tjolöholm skapar spännande kontraster mot badkaret Lilleby, som matchar spegelns mjuka kurvor.

Det enkla golvet motverkar att rummet känns rörigt och ger det en avslappnad och lugn känsla.


Norrviken badkar & Kaknäs Handdukstork
Enkelt & elegant

– De råa ytorna och tidlösa materialen skapar en känsla av lyx, medan handdukstorken Kaknäs i mässingsut­förande bryter av och tillför värme och elegans. Badkaret Norrvikens utmärkande design som kombinerar välvda linjer med mjuka former gör det till en tydlig centralpunkt. Bakom badkaret döljer det sig ett rum i rummet med plats för en rymlig dusch – en dröm som kan bli sann för dig med de stora ytorna.


Lyxigt, trendigt & klassiskt

– En ljus och mjuk väggfärg tillsammans med marmorgolv och mässingsdetaljer ger en lyxig, trendig och samtidigt klassisk känsla. Pricken över i:et är det minimalistiska badkaret Saltholmen och handdukstorken Drottningholm. Sammantaget blir det ett stilrent och flexibelt badrum som du enkelt förändrar med hjälp av en handduk eller badrumsmatta i en skarpare färg.


Norrviken badkar & Kaknäs Handdukstork
Maskulint & varmt

– Med mörkare nyanser och koppardetaljer skapas en maskulin värme och glöd. Trädetaljer i bänkskivan och pallen adderar ytterligare värme, medan det karaktäristiska designbadkaret Bråviken och handdukstorken Rosendal bryter av och blir stjärnorna i rummet. Doftljus och blommor ger rummet en härligt avslappnad spakänsla som alla i familjen kan njuta av.


Personligt & eklektiskt

– Våga mixa och matcha. Här har jag blandat sekelskiftskänsla med industriromantik för att skapa ett personligt badrum. Svart och vitt är alltid modernt och de strikta linjerna kontrasterar vackert till äldre möbler för ett eklektiskt uttryck. Jag har valt handdukstorken Ulriksdal som följer de skarpa linjerna och badkaret Klarvik som i sin tur bryter av och samspelar vackert med den renoverade stolens runda former.


Industriellt & flexibelt

– Med en neutral bas kan du lätt byta stil på badrummet genom att variera accessoarer. Det slipade betonggolvet tillsammans med handfatet i samma material skapar en industriell känsla. Duschbadkaret Solvik och handdukstorken Solliden kompletterar det rena rummet som blir ditt eget när du fyller det med dina personliga saker. Och något många glömmer att fylla badrummet med är musik. Jag har valt en snygg högtalare så att du kan njuta av din favoritmusik eller podcast medan du slappnar av i badet.