Alternativ

Elpatron

Inledning

Om man vill ansluta sin handdukstork elektriskt så behöver man en elpatron. I droplistan till höger under Välj produkt finns alla våra elpatroner. Nordhems elpatroner kommer med dold anslutning som standard*, vilket fulländar designen på ett modernt och stilfull sätt. Elpatronerna finns i flera ytor så att du kan matcha med handdukstorken.

Inuti elpatronen sitter det en steglös termostat. Värmen regleras enkelt mellan ca 20-60C med ett termostatvred. Förutom de tre standardlägena så finns det en s k frostvakt, som gör att elpatronen går igång när temperaturen sjunker under 5C. Denna funktion är speciellt användbar om handdukstorken sitter i en sommarstuga som inte används vintertid och förhindrar då att vätskan i handdukstorken fryser. Elpatronerna finns i tre effekter; 150, 300 och 600W. Vilken effekt som är lämplig för din handdukstork ser du i schemat nedan. Det är ingen idé att använda en elpatron med ett högre watt-tal än rekommenderat, det ger ingen ökad effekt.

Vi rekommenderar alltid att man beställer en fabriksmonterad elversion för undvika att handdukstorken fylls på ett felaktigt sätt. Den levereras då monteringsklar och är fylld med vätska. Handdukstorken fylls inte med vatten utan en glykolblandning. Glykolen ger ett korrosionsskydd, ett frysskydd och är dessutom bakteriehämmande.

*Enda undantagen är PR1, KK1, KK3 och KK6 som har en utanpåliggande anslutning.