Alternativ

Ventil

Inledning

Om man vill ansluta sin handdukstork till det centrala vattenburna värmesystemet så behöver man komplettera med antingen en NH-ventil eller ett ventilset. I droplistan till höger under Välj produkt finns alla våra olika varianter.

NH-ventilen är snyggt designad för att smälta samman med handdukstorken till en helhet. Välj mellan manuell ventil med handratt för steglös värmereglering eller termostatventil som känner av rummets temperatur.

Den manuella ventilen finns i två utföranden. Den raka modellen är idealisk när man skall byta ut ett befintligt element mot en handdukstork (då rören oftast kommer underifrån med 40 mm avstånd). Denna modell kan placeras på valfri sida då den är vändbar. Den vinklade modellen används när man vill ha en dold anslutning med rör som kommer ut från väggen bakom torken. Finns i två utföranden; vänster respektive höger beroende på vilken sida man vill placera ventilen.

Oavsett om värmesystemet i ditt hus är ett ettrörs- eller tvårörssystem* så fungerar NH-ventilen lika bra.

Den snyggaste anslutningen får man enligt många genom att använda matchande ventilset. Ett ventilset består av ett inflöde och ett utflöde och de ansluts i var sin sida av de vertikala rören på handdukstorken. Välj mellan manuell reglering eller termostat. Det som man måste vara observant på är att ventilset endast fungerar i tvårörssystem*, så det är viktigt att kontrollera detta innan installationen.

*Läs mer om de olika systemen under Frågor och svar (Kundservice).